1028 Budapest, Kossuth L. u. 15-17. | Titkárság: 275-7935 | Tanári: 397-4468 | Gazdasági iroda: 275-7938

A regisztráció

email cím – OM azonosító – jelszó beállítás. (OM szám a diákigazolványon, szöveges bizonyítványon fellelhető – 11 jegyű, 7-tel kezdődik).

Újabb gyerek felvétele az AdatokTanuló regisztrálása menüpontban lehetséges.

Regisztrálni csak egyszer kell, legközelebb már a bejelentkezést válasszuk.

A rendelés

Rendeléshez az Étlap menüpontot használjátok. 

Lehet teljes hónapot is rendelni egy gombbal, de minden napra is kiválaszthatjuk gyermekünknek az ebédet. 

Naponta választani lehet az első és második fogást, a harmadik automatikus mindenkinek.

Egy lapon 1 hét jelenik meg, a képernyőn bal-fent vagy jobb oldalon a nyíllal kell váltani a heteket. Mikor mindent megrendeltünk amit szerettünk volna, kattintsunk a Megrendelés feladására, kövessük az utasításokat és fizessünk a SimplePay rendszeren keresztül bankkártyával (akinek van SimplePay regisztrációja irtó gyorsan tud fizetni).

Várjuk meg amíg visszatér a ebéd rendelés oldalára, ellenőrizzük hogy kaptunk-e visszajelzést a fizetésről és az ebéd megrendelésről is!

Minden gyereknek külön kell rendelni és fizetni.

A megrendelés a fizetéssel válik véglegessé!

Étkezés lemondása

Lemondást  mindenki önállóan tud intézni, belépve a felületre a nem kívánt dátum alatt kattintsunk a lemondásra.

FONTOS: Reggel 9-ig a másnapi ebédet tudjátok lemondani! Ilyenkor is fel kell adni a megrendelést és véglegesíteni, különben nem jegyzi meg a rendszer a lemondást. A lemondott, de előzőleg befizetett ebéd bekerül az egyenlegbe és a következő hónapban felhasználhatjuk fizetéskor.

Allergének 

Az Adatok – étkező adatai menüpont alatt be lehet jelölni allergéneket, a jövőben ha ilyen tartalmú ételeket rendelünk, a rendszer figyelmeztet bennünket az allergének jelenlétére.

A mentes menü (tej, tojás, glutén) mindig csak egy héttel előre kerül feltöltésre, tehát a mi rendelési szisztémánkban aki mindenképpen mentest kér, nem tudja előre, hogy a második héttől mi lesz a menü.

A rendelő felület az alábbi hivatkozáson érhető el:

https://menza.phwi.hu

A 9. osztály első irodalmi epocháján a novellairodalommal foglalkoztunk. Ennek kapcsán a tanulók maguk is alkottak novellákat egy hosszú - pár napos - műhelymunka megfontolásainak eredményeképpen. A téma a bibliai Tékozló fiú története volt. (Lk. 15.) A fiataloknak el kellett helyezniük a történetet térben és időben, légkört kellett teremteniük a szereplők köré, meglátniuk az eseménylánc drámai, feszültséggel teli csomópontjait, ezek közül egyet kiválasztaniuk, és a feszültségteremtés eszközeiről tanultakat hasznosítva a köré rendezni a szöveget. Fontos témánk volt beszélgetéseinkben a realitás kérdése, hiszen az olvasó csak a valamilyen szempontból hihetőt tudja befogadni.
Íme, néhány novella a fiatalok alkotásaiból.

 

Kovács Kende: Az otthonhoz vezető út

 

Az út hosszú volt, egy hónap telt el, mire a városba értem, de már csak egy órányi gyaloglásra van a farm. Eszembe jut, milyen volt ott az élet. Fárasztó és unalmas. Ha nem megyek vissza, akkor viszont éhen halok, mert sem munkám, sem pénzem nincs, és hiába koldulok, nem kapok eleget ahhoz, hogy éhen ne haljak. Eszembe jut, mennyire nem szerettem a farmon élni. Akármennyi rossz emlék is jut eszembe, annál inkább vágyom az otthonra, minden egyhangúsága ellenére. 

Vajon apám mit gondol majd rólam? Oly csúnyán hagytam itt!

 

Bővebben...

Tavasszal, amikor először beszélgetni kezdtünk az idei bazár szervezéséről, rögtön rátaláltunk két gondolatra, amely nagyon szorosan kapcsolódik számunkra az adventi időszakhoz: a FÉNY és az ADÁS.


Bővebben...

Idén a társadalomismeret fakultáción a társadalmi rétegződés, a szegénység témakörével foglalkozunk. A fakultációt választóknak különböző egyéni feladatokat is vállalniuk kellett, ezeket november végéig kellett megírniuk, megcsinálniuk. Bóna Jakab és Pokorni Ábel (10. o. ) filmje a hajléktalanságról szól, sok órányi anyagból állították össze ezt a 15 percnyi kisfilmet.

 

Keresés

naptár

További olvasnivaló