Felvételi jegyzék

A 2024/2025-ös tanév induló kilencedik osztályába felvett tanulókról

Középfokú beiskolázás 2024/2025

Középfokú beiskolázás

Iskolánk 13 évfolyamos egységes iskola. Az általános iskola első osztályába felvett diákokkal 13 évre tervezzük a közös munkát, a tanítás-tanulás életkori sajátosságok szerint egymásra épülő lépéseit. Nyolcadik osztály után általában csak néhányan választanak más iskolát, ezért a felvehető tanulók száma korlátozott, és évről-évre változó.

Iskolánk egyedi megoldást alkalmazó intézmény, a Waldorf-iskolákra jellemző tantervet követve a Waldorf-pedagógia módszertanát alkalmazva dolgozik.

A középfokú beiskolázás jelentkezése a KIFIR rendszeren keresztül történik.

A kilencedik osztályába jelentkező diákokat és szüleiket ismerkedő beszélgetésre hívjuk, amely előreláthatóan 2024. márciusában lesz. A pontos beosztásról az érintettek személyes értesítést kapnak.

A hivatalos jelentkezés mellett juttassák el iskolánkhoz a jelentkező diák kézzel írott önéletrajzát, melyben arra is térjen ki, hogy miért választja iskolánkat. Ez utóbbi kifejtését a szülőktől is kérjük! A jelentkezéshez kérjük, hogy fényképet is mellékeljenek.

Ennek leadási határideje: 2024. február 15.

Gimnáziumunkban 4 évfolyam + érettségire felkészítő évfolyam működik.

A hagyományos közismereti tárgyak mellett jelen van a művészeti tanulmányi terület is.

Az oktatott első idegen nyelv az angol, a második idegen nyelv a német.  Mindkét idegen nyelvet tanulják az ide járó diákok már évek óta, így a gimnáziumi években ezen tanulmányok folytatása zajlik.

A felvételi folyamat során a beszélgetésre nem kerül sor, ha a honlapon leírt tartalmú önéletrajzot a jelentkező nem küldi be határidőre. Az osztályban felszabaduló néhány szabad helyre olyan diákok kerülnek be, akik az ott tanító, és a felvételi folyamatban résztvevő tanárok szerint leginkább illeszkednek az osztály tanulmányi és közösségi profiljához. Ezért a beszélgetésre is olyanokat hív be a felvételit lebonyolító csoport, akinél ennek lehetőségét nagyban valószínűsítik.  Az elbírálás során a korábbi tanulmányi eredményeket is figyelembe vesszük, de a jó tanulmányi eredmények, a fentebb leírtak miatt, nem feltétlenül jelentenek előnyt a rangsorolás során.

Cím:

Pesthidegkúti Waldorf Iskola

Rohály Krisztina részére

1028 Bp. Kossuth Lajos u. 15-17.

A középiskolai jelentkezési lap és az adatlap kitöltéséhez szükséges adatok:

Az iskola neve: Pesthidegkúti Waldorf Iskola

Cím: 1028 Bp. Kossuth Lajos u. 15-17.

OM azonosító: 035346

Tagozat: 0001