+361 275-7935 info@phwi.hu

Ritmikus masszázs

Az élet alapja a ritmus. Az ebből való kilépés maga a betegség. A ritmikus masszázs korosztálytól függetlenül hatékonyan közreműködik abban, hogy az ember ismét megtalálja a testi-lelki egyensúlyát, azaz a saját ritmusát. Általános roboráló (gyógyulást elősegítő) hatása miatt minden szinten élénkítően hat az életfolyamatokra, többek között táplálkozási zavaroknál, vérszegény testalkatnál, fejlődési nehézségeknél, mozgásszervi megbetegedéseknél. A masszázs hatására a nyirokáramlás felgyorsul, ami minden nyirokpangást megelőz, továbbá a felszívódási erőket is élénkíti. Jótékonyan hat különféle eredetű fejfájásoknál, vénás és nyirokkeringési problémáknál, arteriális vérkeringési panaszoknál, alvászavaroknál, székrekedésnél, reumatikus megbetegedéseknél, különböző sérülések, törések utókezelésénél, gyermekbénulásnál és egyéb jellegű bénulásoknál, valamint a gyógypedagógiában a ritmikus masszázs is lényegi gyógyító faktor lehet.

Sok gyerek esetében, akiknél az inkarnáció menetében valamilyen zavar keletkezett, és ebből adódóan nem tudják megfelelően birtokba venni az öröklött testet, a ritmikus masszázs-kezeléssel, fogás- minőségeivel sokat tudunk segíteni például hiperaktivitásnál, alvászavaroknál, ágybavizelésnél, fejfájásnál, mindenfajta fejlődési rendellenességeknél, tartásproblémáknál és egyéb problémáknál.

Rövid esetleírás

Néhány évvel ezelőtt kezeltem egy óvodás kisgyermeket, akit az óvónők tanácsára hoztak ritmikus masszázsra. A kisfiú nehezen tudott elaludni esténként, sokszor fölkelt éjszaka és az óvodában nagyon visszahúzódóan viselkedett az óvodás társaival. Nem igazán vett részt a közös játékokban, általában egyedül játszott és nem kommunikált az óvónőkkel sem. Ha beszélt is, csak néhány szót mondott suttogva. A masszázsok során egyre inkább kinyílt, egyre magabiztosabbá vált, velem is sokkal oldottabban viselkedett és kommunikált. A masszázs-kezelések végére teljesen beilleszkedett a többi gyerek közé, vidáman beszélgetett a többi társaival és az óvónőkkel is. Volt, hogy ő szervezte, kezdeményezte a szabad játékot a gyerekek között.  Az alvásproblémái is szinte teljesen megoldódtak, sokkal nyugodtabban tudta végig aludni az éjszakát, könnyebben tudott álomba merülni.

A mai kihívásokkal teli élet nagy megterhelést ró a szervezetre. A fizikai test egyre kevésbé van áthatva szellemmel és lélekkel minek a következtében jelentős bénulást láthatunk az akarat- erőkben, a tetterőkben valamint a döntéshozó képességben.  A ritmikus masszázs eléri, hogy az individuum a testet egyre inkább ellenőrzése alá vonja. A kezelések hatására az emberek egyre energetizáltabbnak, tetterőkkel teltebbnek érzik magukat, az élet kihívásaival szemben egyre jobban boldogulnak.

 

Gönczi András

Elérhetőségem: +36 20 56 92 451

andrisg88@gmail.com