phwi 2022 október5 1200

 

Kiállunk 

a gyerekek jövőjéért, 

az oktatásban dolgozók megbecsüléséért 

és a sztrájkjogért! Mert: 

TANÍTANI AKARUNK,

olyan szellemben és pedagógiai program szerint, amelyben hiszünk.

TANÍTANI AKARJUK A GYERMEKEITEKET, 

akiket bizalommal és jelentős anyagi áldozattal ránk bíztok.

Tanítani akarunk, de nem mindegy, hogyan! Ezért:

  • Tiltakozunk a jogszerűtlenségek ellen, amelyek saját kerettantervükkel akarják szembefordítani a Waldorf-iskolákat.
  • Tiltakozunk a magas kötelező óraszám, a növekvő és öncélú ellenőrzések és adminisztratív elvárások ellen, mert mindez a gyerekekkel való méltó foglalkozástól és az egymással együttműködő szakmai munkától veszi el az időt.
  • Kiállunk a pedagógus társadalom erkölcsi és anyagi elismeréséért, mert megalázott és elszegényedő tanárok nem lehetnek képesek a jövő nemzedékének nevelésére és tanítására. Ki fog tanítani, ha alig van fiatal, aki ezt a pályát választja?
  • Erkölcsi és érzelmi támogatásunkat fejezzük ki pedagógus kollégáink mellett, akik a közös célok elérése érdekében sztrájkolnak vagy polgári engedetlenséggel kockáztatják egzisztenciájukat, mindannyiunkért. 
  • Demonstrációnk célja az is, hogy az állam növelje a normatív támogatást, hogy a fenntartási költségek egyre magasabb terhei ne háruljanak kizárólag a szülőkre. 
  • Tiltakozunk, mert a hatalom visszaél hivatástudatunkkal és a tanítás iránti elköteleződésünkkel.
  • Tiltakozásunkkal példát szeretnénk mutatni tanítványainknak, hogy álljanak ki önmagukért és vállaljanak felelősséget a közjó érdekében. 
  • Tiltakozunk kollégáink elbocsátása ellen, akik kiálltak mindannyiunk érdekeiért.
  • Megfélemlítés és elbocsátások helyett követeljük az érdemi párbeszédet, mert tanítani akarunk!

Somorjai Miklós, Tompai Ildi, Entz Sári, Fürjes Gabriella, Gergely A. Jázmin, Pintér Eszter, Mendrey Zsófi, Nagy Éva, Bende Katalin, Cserményi Havaska, Schnell Judit, Eremiás Zsuzsa, Bakonyi Katalin, Szűcs-Buzási Ágota, Prágai Krisztina, Galsai Zsolt, Pogorisky Dóra, Romek Dóra, Rohonyi Réka, Kiss Péter, Forró Péter, Szabó Zsófi, Bunghardt-Hajas Györgyi, Balassa Ágnes, Gács Fruzsina, Kiss Andrea, Szabó Zsófi, Rohály Krisztina, Bajkó Áron, Burkus Tímea, Paller Kata, Flór Gábor, Erdős Edina, Sass Balázs, Pohl Eszter, Szentmártony Yvonne, Gát Anna, Balogh Orsolya, Gál Kriszta, Katona András, Vágó Edit, Kovács Attila, Stenszky Csanád, Kökéndy Ákos, Zoltáni Zsolt, Podlovics Zsófi