1028 Budapest, Kossuth L. u. 15-17. | Titkárság: 275-7935 | Tanári: 397-4468 | Gazdasági iroda: 275-7938

A tizenkettedik osztályos színdarab a tanév különleges eseménye. 

Mindannyiunknak megvan rá a magyarázata, miért szeretjük. Érdekesnek találjuk a témaválasztást, kedveljük a szerzőt, tetszik az előadásmód, a zene, a színpadkép, a rendezés, a díszlet... Örülünk vagy meglepődünk, tetszik vagy nem értünk egyet, elgondolkodunk rajta. És elsősorban örülünk látni felnőtt gyerekünket, tanítványunkat, a barátunkat játszani. Létrehozni egy izgalmas és igényes művészi munkát tartamazó előadást. Részt venni alkotó módon egy hatását tekintve minden részletében igazi színházi produkcióban. Erre az ünnepre várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt. Menjünk színházba együtt!

 

Bertolt Brecht

A szecsuáni jólélek

(Jó embert keresünk)

 

Rendezte: Kiss Péter

Zene: Hórvölgyi Péter, Kovács Áron

Mozgás: Gulyás Anna

Díszlet: Palumby Zsombor

Jelmez: Melis Virág

 

Határozatunk úgy szól: A világ megmaradhat jelenlegi állapotában, ha megfelelő számú jó ember találtatik benne, ki emberhez méltó életre képes. Épp eleget találunk majd, aki megfelel a feltételeknek. Kell találnunk. Legalább egyet! Kétezer éve folyik ez a hűhó, hogy ez már nem megy tovább, a világ nem maradhat így. Azt mondják, nincs ember, aki tisztességes maradhatna a földön. Nekünk csak az a dolgunk, hogy végre név szerint megjelöljük azokat, akik megtartják parancsolatainkat.

 

Ezzel a küldetéssel jár három isten városról városra Kínában, valamikor a két világháború között, mígnem Szecsuánban rálelnek egy lányra, aki – bár maga is nyomorog – befogadja őket éjszakára. Így kezdődik a szecsuáni jólélek legendája, akit a külvárosok angyalának is neveznek majd azért a temérdek jótettért, mellyel a szegényeket segíti. De vajon meddig tart a jóság ereje? Lehet-e jónak lenni az önzés, a kicsinyesség, a gonoszság tengerében? Lehet-e szeretni azt, aki a vérünket szívja? És szabad-e kegyetlennek lenni a jóra való törekvésben?

 

Előadások: 2015. február 6-11.

Az előadások este 7 órakor kezdődnek az iskola aulájában.

A színdarabot 12 éven felülieknek ajánljuk! 

A jegyek ára tetszőleges,

a bevételt az osztály a művészettörténeti kirándulására fordítja.

Jegyrendelés az előadásokra:

péntek

szombat

vasárnap

hétfő

kedd

szerda

 Bányai Zsófia és Melis Virág mozgó ajánlója

 

Keresés

naptár

További olvasnivaló